Home | Nieuws | Boekingen | Multimedia | Band | Links | Contact
Facebook Nederlands English
 

 

65ste Airborne herdenking
-
18, 19 en 20 september 2009

Info/Algemeen
Ter gelegenheid van 65ste Airborneherdenking is het idee gekomen om een Massed Pipeband te vormen. Deze Massed Pipeband uiteindelijk gevormd uit de volgende Bands:

- The Pipes and Drums Royal Scots Borders (1st Batt. Royal Regiment of Scotland)
- The Pipes and Drums of The City of Rochester
- The Pipes and Drums of Glenmoriston
- The Pipes and Drums of The Devon & Sommerset Fire Resque Service
- The Pipers of The Royal Artillery
- The Pipes and Drums of The Royal British Legion, Amsterdam Branch

De Massed Band heeft tijdens het herdenkingsweekend de plaatsen Arnhem, Ede en Oosterbeek aangedaan.

Voorafgaande aan de herdenking op vrijdagavond op het Airborneplein in Arnhem liep de Massed Band op de tunes 'Mist Covered Mountains' en 'My home' over de John Frost brug; een zeer indrukwekkende tocht, mede door de enorme mensenmassa die op de brug stond.

Na de herdenking volgde nog een optreden bij het Gemeentehuis in Arnhem.

Zaterdagochtend was de Massed Band aanwezig bij de herdenking op de Ginkelse Hei in Ede. Het lament op de Ginkelse Hei werd gespeeld door Pipe Major William Taylor van The Pipes and Drums Royal Scots Borders (1st Batt. Royal Regiment of Scotland), voorheen The King's Own Scottish Borders. De KOSB heeft nl. haar battle honour op de Ginkelse hei en het was dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat uitgerekend zij daar het lament zou verzorgen. Na afloop van het optreden vertrok de complete band naar het Gelredome in Arnhem, alwaar wij 's avonds tijdens de pauze van de wedstrijd Vitesse - RKC hebben opgetreden. Bijzonder was dat de pipers hadden ingestudeerd om met zijn allen het getal 65 te vormen.

Zondagochtend volgde eerst de herdenkingsdienst bij de begraafplaats in Oosterbeek. In slow march liepen wij na afloop van de dienst op de tunes 'Mist Covered Mountains' en 'My home' naar de begraafplaats. Vanaf de begraafplaats volgde al spelende een tocht naar het centrum van Oosterbeek. Na een korte pauze werd nog een laatste optreden gegeven ter gelegenheid van de opening van het verbouwde Airborne museum.

Foto's
Met name tijdens de march over de John Frost Brug, maar ook daarna, zijn onvoorstelbaar veel foto's genomen. Met dank aan Henk Peelen en Ron Williams die hun foto's ter beschikking hebben gesteld. Zie voor een impressie ons fotoalbum.

Met dank aan allen die dit weekend tot een succes hebben gemaakt.

 
 
2021 The Pipes & Drums of The Royal British Legion, the Netherlands