Home | Nieuws | Boekingen | Multimedia | Band | Links | Contact
Facebook Nederlands English
 

.Nieuwsarchief
Nieuws 2021
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012

Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007

Veteranendag Harderwijk 2008

 

Tattoo Luxembourg

 

 

 

 


Nieuws 2008

Kerstmarkt Renkum
Op 13 december jl. stonden wij met een kraampje op de kerstmarkt in Renkum. Het winkelende publiek werd een paar keer door ons verblijd met een optreden. Ondanks de kou was het een leuke middag, die met traditionele erwtensoep en roggebrood met spek werd afgesloten.

"450-herdenking"
Bijna jaarlijks houdt The Royal British Legion in Nederland een "450" herdenking. Er zijn in ons land 450 begraafplaatsen waar geallieerde militairen uit de 1e en 2e wereldoorlog begraven liggen. Deze keer werd de 450-herdenking georganiseerd door de Arnhem/Nijmegen Branch van The Royal British Legion. Op de begraafplaats Rustoord - waar 4 graven uit de 1e wereldoorlog zijn - musiceerden wij samen met The Highland Regiment Pipes & Drums.
Klik hier voor een kleine fotoreportage.

Countryclub Wassenaar
Ter gelegenheid van het afsluiten van het seizoen waren wij te gast bij de Koninklijke Golf en Countryclub in Wassenaar, waar wij samen met muziekvereniging M.E.T.R.O. uit Scheveningen optraden.

Voorthuizen Opent
Op 30 augustus was het dan zo ver. Voorthuizen opende haar nieuwe winkelstraat met een groot feest. Op de Hoofdstraat waren lange tafels geplaatst zodat iedereen van een lunch kon genieten.

Naast onze merchandise kraam, waar wij weer de nodige artikelen hebben verkocht, hebben wij 's middags met de Seaforth Highlanders een muzikaal optreden gegeven.

Taptoe Basel
Ook dit jaar waren wij weer te gast op de Taptoe in Basel.

Overlijden Jacob Schoenmakers
Met droefheid moeten wij meedelen dat ons gewaardeerde lid Jacob Schoenmakers op 26 juli 2008 is overleden.

Sinds de oprichting van de Band was Jacob actief bij de opbouw en uitbreiding betrokken. De vereniging was zijn lust en zijn leven. Daarnaast was hij gek op alles wat met muziek te maken had, maar toch in het bijzonder doedelzakmuziek.

Ondanks zijn langzaam afnemende gezondheid was Jacob altijd van de partij. Toen het optreden fysiek niet meer ging, deed hij allerlei zaken achter de schermen en zorgde ervoor dat het de vereniging en onze leden aan niets ontbrak. Hij was niet te beroerd om zaken op te pakken en dacht mee over hoe het beter en efficiënter kon. Ook op de oefenavond was Jacob altijd trouw aanwezig. Zijn markante persoonlijkheid zullen wij erg missen.

Jacob is slechts 57 jaar oud geworden. “We will remember him”.


Sponsoring
Uit de handen van Edwin Donkervoort van Van den Hul & Luigjes ontvingen wij op 10 juni een cheque. Wij vinden het bijzonder leuk dat Van den Hul & Luigjes onze Band heeft gekozen om te sponsoren. De cheque werd "in vol ornaat" door een aantal van onze leden in ontvangst genomen.

Taptoe Luxemburg
Wij ontvingen een uitnodiging om deel te nemen aan de 2e Militaire Taptoe in Luxemburg, waar we hebben deelgenomen aan een tweedaags optreden. Zie ook dit filmpje op Youtube.


 
2021 The Pipes & Drums of The Royal British Legion, the Netherlands