Home | Nieuws | Boekingen | Multimedia | Band | Links | Contact
Facebook Nederlands English
 

.Nieuwsarchief
Nieuws 2021
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012

Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007

'450' remembrance


 Street Parade Renkum

 

 


 


 

 


Nieuws 2009

Service of Remembrance, Westduin Den Haag
Op 8 november 2009 vond op de begraafplaats Westduin in Den Haag de jaarlijkse Service of Remembrance plaats.

'450' herdenking
De '450' herdenking van The Royal British Legion (de herdenking op één van de 450 begraafplaatsen waar in Nederland geallieerde oorlogsslachtoffers begraven liggen) vond dit jaar plaats in Gouda.

Airborne herdenking
In het weekend van 18, 19 en 20 september vond in Arnhem, Ede en Oosterbeek de 65ste airborneherdenking plaats.

Basel Tattoo 2009
Dit jaar werd al weer voor de vierde keer de Basel Tattoo gehouden. Wij waren bijzonder vereerd dat wij wederom een uitnodiging mochten ontvangen.
Tezamen met een aantal leden van de Red Hackle Pipe band uit Antwerpen reisden wij af naar dit grote spektakel. De massed Pipes & Drums bestonden uit ongeveer 200 muzikanten uit verschillende landen, waaronder de Royal Army of Oman Pipes & Drums uit Oman, zie deze groepsfoto.
Het was een grote verrassing om te zien, dat de organisatie van Basel Tattoo een foto van onze Drummajor George Alblas op grote posters door de stad had verspreid.
Het was weer een fantastische ervaring, waar wij met veel plezier aan terug denken. Op youtube zijn verschillende videos's van de taptoe terug te vinden, maar ook van de streetparade, die dit jaar in combinatie met Pipefest werd gehouden.

Regionale Veteranendag Harderwijk
Tijdens de regionale Veterandag in Harderwijk, die op 4 juli jl. werd gehouden, traden wij tijdens de streetparade op tezamen met The Seaforth Highlanders of Holland in een massed band. 's Avonds brachten wij tijdens een concert op de markt in Harderwijk nog enkele nummers ten gehore met The Band of Liberation.

Veteranendag Den Haag
Op 27 juni 2009 werd in Den Haag voor de vijfde maal Veteranendag gehouden. In een massed band met The Seaforth Highlanders of Holland en The Drums & Pipes Police Maastricht vertrokken wij voor een streetparade door Den Haag. Op het Malieveld volgde een korte pauze, waarna via een andere route wij weer terugkeerden naar het startpunt. 's Avonds volgde de taptoe bij het Gemeentehuis.

Streetparade Renkum
Op 20 juni 2009 vierde Excelsior Renkum haar 75 jarig bestaan met een Streetparade door Renkum. Vanaf sportcentrum "De Rijnkom" startten verschillende uit de regio afkomstige muziekkorpsen om via diverse door Renkum lopende routes uiteindelijk bij de Don Boscoschool uit te komen. Vanaf daar begon het defilé, dat eindigde op het Europaplein. Op het Europaplein werd de gezamenlijke finale gehouden, waarbij ondermeer Highland Cathedral werd gespeeld. Het was gezellige dag, die uitstekend door de organisatie was verzorgd.

Vlaggetjesdag Scheveningen
Op 13 juni 2009 vond in Scheveningen "Vlaggetjesdag" plaats waarmee de komst van de Hollandse Nieuwe (haring) wordt gevierd. Het Scheveningse havengebied en diverse (vissers) schepen werden voor deze gelegenheid leuk versierd.
Het eerste vaatje nieuwe haring werd bij opbod verkocht, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Dit jaar kwamen 300.000 mensen af op dit evenement.
Bij de haven in Scheveningen namen wij deel aan een taptoe, samen met onder meer de Band of Liberation, Show- en Drumfanfare M.E.T.R.O en Muziekvereniging St. Jeanne d' Arc.

D-day herdenking Normandië
Op 6 juni 2009 was het precies 65 jaar geleden dat de invasie in Normandië het begin van de bevrijding van West Europa betekende. Deze belangrijke D-Day werd dit jaar groots
herdacht. Tezamen met de Band of Liberation en leden van The Royal Artillery en The Royal Electrical and Mechanical Engineers (REME) waren wij voor de herdenking onder meer in Ranville bij de Pegasusbrug.

25 jarig bestaan Royal British Legion, Amsterdam Branch
The Royal British Legion, Amsterdam Branch vierde in mei haar 25 jarig bestaan: hoog tijd voor een feestje dus. Op 30 mei jl. werd voor de leden in de Engelse Kerk in Amsterdam een receptie gehouden. Na het binnenbrengen van het vaandel werd door een kleine delegatie van onze Pipeband een kort optreden gegeven. Na een aantal toespraken vertrok het gezelschap voor een rondvaart van een uur door de Amsterdamse grachten, waarna een orgelconcert in de Engelse Kerk volgde. Na afloop werd op de geslaagde dag nog een borreltje gedronken.

Defilé Wageningen
Op 5 mei 2009 werd het jaarlijkse Defilé in Wageningen gehouden. Tijdens dit defilé begeleidden wij de vaandeldragers van de Royal British Legion.

Batavierenrace
In Nijmegen ging vrijdagnacht om 00.00 uur de 37e Batavierenrace, de grootste estafetteloop ter wereld, van start. Wij waren erbij om de lopers warm te draaien voor de race.

Oefenen met Band of Liberation
In het weekend van 5 tot en met 7 juni zullen wij aanwezig zijn bij de herdenkingen van D-day in Normandië, tezamen met de Band of Liberation. Om het één en ander op elkaar af te stemmen vond er op 4 april een gezamenlijk oefening met een aantal van onze leden plaats.

Reportage
In het trouwblad "Witwedding" staat een reportage over de bruiloft van Ester en Hermen. Wij vonden het bijzonder leuk dat wij op hun dag de muzikale begeleiding bij de kerk en van de kerk naar de gasterij mochten verzorgen.

BZT show

De Schotse doedelzak is een moeilijk instrument om te bespelen en het kost veel inzet en doorzettingsvermogen om goed doedelzak te spelen. Bram had een wens bij de BZT show ingebracht om zijn vader Henk binnen slechts één uur op de doedelzak te laten spelen. Wij waren uitgenodigd om de wens van Bram in vervulling te laten gaan. Een onmogelijke opgave? kijk zelf maar

 
2021 The Pipes & Drums of The Royal British Legion, the Netherlands