Home | Nieuws | Boekingen | Multimedia | Band | Links | Contact
Facebook Nederlands English
 

.Nieuwsarchief
Nieuws 2021
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012

Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007

Pegasus pub
Streetparade Arnhem
Oosterbeek begraafplaats
 

 


Nieuws 2010

Airborne Herdenkingen
In het weekend van 17, 18 en 19 september vond in Arnhem en omstreken de jaarlijkse Airborneherdenking plaats.

Ter gelegenheid van de herdenking waren een aantal Britse doedelzakspelers en drummers uit Engeland en Duitsland overgekomen. Op vrijdagmiddag begon het weekend voor ons met een streetparade in het centrum van Arnhem. 's Avonds volgde een slow march over de John Frostbrug met aansluitend een herdenking op het Airborneplein. Na afloop van de herdenking werd nog een receptie op het Gemeentehuis in Arnhem gehouden.

De avond was nog jong waarop wij besloten de plaatselijke Pegasuspub met een optreden te verblijden.

Op zaterdagmiddag werden bij Hartestein in Oosterbeek fietsers van 'Ride for the Heroes' onthaald. Daarna volgde eveneens in Oosterbeek de doortocht van deelnemers aan 'Race to the Bridge'.
's Avonds traden wij op in het Gelredome tijdens de pauze van de wedstrijd Vitesse - NAC. Na oploop vond in het supportshome van Vitesse een gezellig samenzijn met Veteranen en supporters plaats.

Op zondagochtend 19 september werd op de begraafplaats in Oosterbeek de jaarlijkse Airborne herdenking gehouden.

Onze speciale dank gaat uit naar Supportershome Vitesse, voor hun fantastisch gastvrije onthaal, uitstekende verzorging, inzet en betrokkenheid. Wij hebben dit bijzonder gewaardeerd!

Bevrijdingsdefilé Apeldoorn
Op 9 mei 2010 werd voor de laatste maal het bevrijdingsdefilé in Apeldoorn gehouden. In een lange parade met veteranen, voertuigen en verschillende muziekkorpsen liepen wij tezamen met praktisch de gehele Massed Pipes & Drums van de Taptoe Voorthuizen.

Als sluitstuk volgde nog een optreden in Omnisport in Apeldoorn. In aanwezigheid van Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven werden aldaar de veteranen verwelkomd.

The Voorthuizen Military Tattoo
Op 6, 7 en 8 mei 2010 vond de Voorthuizen Military Tattoo plaats. Een prachtige show, met veel internationale deelnemers, afkomstig uit onder meer Polen, Frankrijk, Engeland, Schotland, Oman en Trinidad & Tobego. De Massed Pipes & Drums stond onder leiding van onze Drum Major George Alblas.

Parade Wageningen
In Wageningen vond op 5 mei 2010 de jaarlijkse parade plaats. Tezamen met een groot gedeelte van de Massed Pipes & Drums die ook in Taptoe Voorthuizen speelden, liepen wij voor de vlaggen van The Royal British Legion en de veteranen uit.

Taptoe Nijverdal
Op 1 mei 2010 vond in Nijverdal een Taptoe plaats die door de Stichting "Thank you Canada" werd georganiseerd. Wij waren bijzonder vereerd dat wij samen met de leden van The Royal Oman Army Pipes & drums uit Oman een optreden mochten doen.

 
2021 The Pipes & Drums of The Royal British Legion, the Netherlands