Home | Nieuws | Boekingen | Multimedia | Band | Links | Contact
Facebook Nederlands English
 

.Nieuwsarchief
Nieuws 2021
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012

Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007

Pearl Snare drum Twilight Fade

 
Nieuws

Jubileumfeest 8 oktober 2011
Op 8 oktober as. wordt een Celtic Event georganiseerd op het prachtige Landgoed Huis te Eerbeek in het groene hart van de Veluwe.

Deze dag zal in het teken staan van Engeland, Ierland en Schotland. Er zullen zo’n 35-40 stands zijn die goederen verkopen die alles te maken hebben met het thema. Denk daarbij aan Engelse thee en serviesgoed, maar ook marmelade, fudge, kleding, hoedjes, kilts, sieraden, tuinbeelden en nog veel meer.

Gedurende de dag kan het publiek genieten van diverse live optredens van o.a. The Pipes & Drums of The Royal British Legion The Netherlands, Keltische Folk van Carghan en The McVities en het drum geweld van Beithar en Sassenachs, die de dag zullen afsluiten met een vuurspuw act. Ook kunnen de bezoekers zelf lrish dancing leren van de leden van The Irish Dance Academy Amersfoort.

Op de dag zullen loten worden verkocht voor een te winnen ballonvaartticket, gesponsord door 4CB Ballonvaarten. Bij goed weer wordt er diezelfde dag nog gevaren. Verder is er genoeg te doen en te zien. zo zal er een whisky proeverij gegeven worden, zijn er schapen-drijf-demonstraties, worden er beelden gemaakt met een kettingzaag en kan er geholpen worden met het smeden van een zwaard.

Ook voor kinderen is er ook voldoende te doen: zo is er een springkussen en kunnen ze geschminkt worden. De sprookjes tovenaar (Bartho Braat, Jef uit GTST) zal op diverse tijdstippen Ierse sprookjes vertellen in zijn geheime schuilplaats. Om 20:00 uur (nadat het evenement afgelopen is) en na de ballonvaart wordt op het landgoed een Night Glow gehouden. De ballonnen veranderen dan in lampionnen die op de muziek zullen dansen. Dit belooft een bijzonder en mysterieus lichtjes spektakel te worden.

Dus kom op 8 oktober as naar Landgoed Huis te Eerbeek, Professor Weberlaan 1,6961 LX Eerbeek!

The Royal Edinburgh Military Tattoo 2011
Een aantal van onze leden heeft met de Crossed Swords Pipes & Drums deelgenomen aan deze prestigieuze Tattoo. Lees de belevenissen op onze weblog.

Naamswijziging (van Amsterdam Branch naar the Netherlands)
Als gevolg van het samengaan van de oorspronkelijk drie in Nederland gevestigde Branches in The Royal British Legion, Holland Branch is de naam van onze vereniging aangepast. Met toestemming van The Royal British Legion in Londen luidt onze naam vanaf juni 2011 The Pipes & Drums of The Royal British Legion, the Netherlands. Wij zijn een zelfstandig opererende vereniging die rechtstreeks onder de moederorganisatie in Londen valt en zijn de enige in Nederland gevestigde Royal British Legion Band.

Prins Bernhard Cultuurfonds
Mede dankzij een fantastische donatie van het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben wij nieuwe drums van Pearl kunnen aanschaffen. Wij hebben gekozen voor de kleur Twilight Fade. Wij zijn het Prins Bernhard Cultuurfonds erg dankbaar dat zij ons willen steunen. "Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft cultuur een kans".

Voor ouder nieuws zie het nieuwsarchief aan de linkerkant van deze pagina.

 
2021 The Pipes & Drums of The Royal British Legion, the Netherlands