Home | Nieuws | Boekingen | Multimedia | Band | Links | Contact
Facebook Nederlands English
 

.

Poppy Appeal

The Royal British Legion

 


The Royal British Legion

The Royal British Legion is een liefdadigheidsorganisatie in Groot-Brittannië en is in 1921 opgericht als “stem” van oud militairen. De behoeften van oud militairen zijn door de jaren heen veranderd, maar de Legion is er nog steeds om er voor te zorgen dat de belangen en de nagedachtenis aan hen worden gewaarborgd.

Britse militairen weten, mochten ze nu of in de toekomst hulp nodig hebben, dat ze op de Legion kunnen rekenen. De Legion geeft financiële, sociale en emotionele steun aan miljoenen (oud) militairen en hun naasten. Op dit moment ontvangen al bijna 10,5 miljoen mensen hulp van The Royal British Legion. Bovendien ontvangt de Legion ieder jaar duizenden telefoontjes met verzoeken om hulp.

The Royal British Legion zorgt ervoor, dat niet vergeten wordt wie hun leven heeft gegeven voor onze vrijheid. Zij is verantwoordelijk voor de twee minuten stilte op de Britse ‘herdenkingszondag’ (march past at the Cenotaph). Zij organiseert daarnaast het jaarlijkse “Festival of Remembrance” in the Royal Albert Hall ter herdenking van de wapenstilstand van de 1 ste wereldoorlog op 11 november 1918.

Meer weten over de moederorganisatie The Royal British Legion, bezoek dan hun website: www.britishlegion.org.uk

In Nederland is The Royal British Legion vertegenwoordigd door The Royal British Legion, Holland Branch.

 

 
2021 The Pipes & Drums of The Royal British Legion, the Netherlands